21 Mart 2019 Perşembe

Hamburg

     Hamburg Almanya'nın ikinci büyük şehridir ve kendi başına ayrı bir eyaleti oluşturur. Aynı zamanda Avrupa Birliği'ndeki en büyük 6. metropoldür. Almanya'nın dünyaya açılan kapısıda denilen kent, Almanya'nın en büyük limanına da sahiptir.
     Hamburg Almanya'nın kuzeyinde yer alır.Kuzey Denizi'ne akan Elbe nehri kıyısındadır.Şehrin tam merkezinde iki büyük iç göl yer alır.Binnen- ve Aussenalster Gölleri.Ayrıca şehrin içinden bir sürü nehir akmaktadır,dolayısıyla bu özelliğinden dolayı şehirde tıpkı Amsterdam veya Venedig gibi çok sayıda irili ufaklı köprüler bulunmaktadır.Elbe Nehri genişletilerek dünyanın en büyük limanlarından biri yapılmiştır. Hamburg eyalet'i Schleswig-Holstein ve Niedersachsen eyaletlerinin arasında yer alır. Hamburg'dan Elbe'nin haricinde Alster, Bille, Düpenau, Eilbek, Este, Flottbek, Isebek, Kollau, Osterbek ve Wandse nehirleride geçmektedir. Deniz kıyısında yer almasının etkisinden dolayı iklimi nispeten diğer kuzey kentlerine göre ılımandır.En sıcak ayı olan temmuzda hava sıcaklığı ortalama 19°C civarındadır. Kentteki başlıca  görülecek yerler ise :
  • Fischmarkt ;balık pazarı ,HafenCity ;liman, Alster Gölü, Rathaus Meydanı, Belediye binası, Miniatur Wunderland  Planetarium museum ;liman müzesi,Das Feuerschiff ;eski yangın söndürme gemisi ,Museum der Arbeit ;Hamburg'un sanayi devrimi yılları ile ilgili müze ,Hamburger Kunsthalle ;sanat müzesi ,Erotic Art Museum Deutsches Zollmuseum ;gümrük müzesi HSV Museum ;HSV Hamburg futbol takımının müzesi ,Museum für Hamburgische Museum ;Hamburg tarihi ile ilgili müze
































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder