30 Ağustos 2013 Cuma

Sinop

   Ülkemizin en kuzey ucunda bulunan Sinop, 6 bin yıllık geçmişi, farklı medeniyetlerden kalan tarihi eserleri, enfes doğasıyla turistlerin ilgi noktasıdır. Bir ticaret merkezine dönüşmesinde en önemli etken tabii ki Sinop Limanı’nın konumu.
   Gezilecek sayısız yer var ilde: Sinop Arkeoloji Müzesi’nde korunan parçaları inceleyebilir, muhteşem Boyabat Kalesi’ni fotoğraflayabilir, İnaltı ve Buzluk Mağaralarını keşfe çıkabilir, Salar Köyü Kaya Mezarı’nı, Yakupağa Konağı’nı, Sinop Cezaevi’ni görebilirsiniz. Doğaseverler için Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, Buzluk Yaylası, Hamsilos Koyu ve Sarıkum Gölü, görmeden dönmemeleri gereken yerlerden. Şehri yazın ziyaret ederseniz, Karakum Plajı ile Akliman Plajı’nın kafa dinlemek ve denizin tadını çıkarmak için harika seçenekler olduğunu söyleyebiliriz.
Tarihinin M.Ö. 8. yy’a uzandığı düşünülen Sinop Kalesi, şehrin simgesi niteliğine sahip. Balatlar Kilisesi, Pervane Medresesi, Gazi Çelebi Türbesi, Saray Camii, İnceburun Feneri ve Şehitler Çeşmesi de diğer dikkatinizden kaçmaması gereken yerlerden. Açık hava müzesi niteliğindeki Paşa Tabyaları, savaş tarihi meraklılarının gözünden kaçmayacaktır. Ayrıca şehrin girişinde heykelini görebileceğiniz Diyojen’in doğduğu yerdir Sinop. Şehrin meşhur hamursuz tatlısının, nokulunun, mısır çorbasının tadına bakmayı, el emeği gemi/tekne modellerinden hatıra almayı unutmayın.






















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder