25 Mart 2013 Pazartesi

Rize

    Ülkemizin en çok yağış alan bu ili, herkesin bildiği gibi çayıyla, Anzer balıyla, yaylalarıyla meşhur. Muhteşem bir doğal güzelliği olan ve mutlaka görülmesi gereken illerimizden biri olan Rize, çok çeşitli doğa sporlarını yapmanıza da olanak tanıyor.
     Fırtına, Hemşin, Büyükdere, Taşlıdere gibi akarsularında kano ya da rafting yapabilir, yürüyüşleriniz sırasında Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde bulunan Palovit Şelalesi’ni, Çayeli’ndeki Ağaran Şelalesi’ni fotoğraflayabilir, Çağrankaya, Petran, Handüzü, Demirkapı, Anzer, Samistal, Palovit gibi doğa harikası yaylalarında çadır kurabilirsiniz. Yine Kaçkar Dağları Milli Parkı, kampçılık, yamaç paraşütü, dağcılık, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler için eşsiz bir yer. Her Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleştirilen ünlü Vartevor Şenlikleri’ne katılarak yörenin geleneksel oyunlarını izleyebilir, çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kış turizm merkezi olan Ovit Yaylası ve çevresinde kış sporları yapabilirsiniz.
1350 m rakıma sahip Ayder Yaylası, zengin bitki örtüsü ve doğal yaşam alanı, ayrıca kaplıcasıyla popüler bir nokta. Kaçkar Dağları’na kuzey taraftan yapılan tırmanışların da başlangıç noktası.
Rize’de görebileceğiniz tarihi eserlerden biri, Zilkale. Fırtına Vadisi’nin batı yamaçlarında inşa edilen kale, 1. Derece Arkeolojik sit alanı ilan edilen bir bölgede bulunuyor. Bunun dışında Rize Kalesi de, dört bölümden meydana geliyor. İç kalenin I. Justinianus dönemine dek uzandığı düşünülürken, aşağı kalenin de 13. yy’da inşa edildiği belirtiliyor.
Anzer (Ballıköy) Yaylası, şehir için oldukça önemli turistik bir nokta. Dünyaca ünlü Anzer balı ve muhteşem doğasıyla oldukça cezbedici bir yer.

 

























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder