22 Eylül 2013 Pazar

Bolu

Batı Karadeniz’de bulunan yemyeşil doğası, tertemiz havası ve su kaynaklarıyla dikkat çeken Bolu’da, Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı en turistik yerler arasında bulunan bir ilimizdir.
Çok çeşitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan, yamaç paraşütü severlerin dikkatini çekebilecek Abant Tabiat Parkı’nın, her mevsim ayrı bir güzelliği var. Bolu’nun 42 km. Kuzeyi ile Zonguldak’ın güneyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı ise, ülkemizde kurulan ilk alabalık üretme istasyonuna sahip. Gürgen, meşe, kayın, karaağaç, köknar, çam, ıhlamur gibi sayısız ağaç türünün yetiştiği bu yer, yaban hayatı açısından da zengin. Hem pek çok kuş türünü, hem de tilki, kurt, domuz, sincap, yabani ördek gibi hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Yedigöller’e gittiğinizde Kapankaya Manzara Seyir Yeri’ne çıkabilir, park içinde bulunan geyik üretme istasyonunu görebilir, çadır kurabilir, yürüyüş, piknik gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Bahar ve yaz ayları bunun için ideal olacaktır.
GEZİLEBİLECEK YERLER:
Tarihe ilgi duyanlar için Bolu Müzesi, binlerce arkeolojik eseri görmeye imkân tanıyor. Ayrıca Yıldırım Bayezit Camii (Büyük Camii), Akşemsettin Türbesi, Taşhan, Seben ve Kıbrıscık’taki kaya evleri ile Keçi Kalesi diğer keşfedilesi yerler arasında.
Ülkemizin kış sporları açısından en popüler yerlerinden biri sayılan Kartalkaya Kayak Merkezi, şehir merkezine yaklaşık 38 km mesafede yer alıyor.
Bunlar dışında Göynük ve Mudurnu ilçelerindeki geleneksel Türk evlerini görmeden, meşhur fındık şekerinin, çikolatasının, köy ekmeğinin, ovmaç çorbasının, saray helvasının tadına bakmadan dönmemenizi öneriyoruz.
Bolu Kızılcık Tarhanası ile meşhurdur.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder