26 Mart 2014 Çarşamba

Kadıköy

    Kadıköy İstanbul ‘un Anadolu yakasında bulunan bir ilçedir. Batıda ve güneyde Marmara deniziyle çevrilidir. Ataşehir, Maltepe ve Üsküdar ilçeleri ile bağlantılıdır.
    Marmara sahili Haydarpaşa’dan başlayarak Bostancıya kadar devam ederken  Kadıköy ‘üde kapsamaktadır. Günümüzde Kadıköy ilçesini Kadıköy çarşısı, yel değirmeni , moda tarihi ve Rasimpaşa, osmanağa ve caferağa mahalleri oluşturmaktadır.
Tabi ki Kadıköy gibi bir ilçenin gezilecek yerleri oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bunların başında sevdiklerinizle beraber ve doğal ortamla iç içe olacağınız parklar vardır mutlaka. Birçok parka ev sahipliği yapan bu ilçe oldukça fazla insan tarafından tercih ediliyor. Hepimiz kentsel yaşamı desteklesek de bir yanımız her zaman doğallıktan, doğal ortamdan yana olduğu çok açık. İşte Kadıköy ilçesi biraz olsun bu doğallığı sürdürmeye çalışmış ve içerisinde birçok parka ev sahipliği yapmıştır. Bu parkların içinde uzun yıllardır veya kısa süredir insanların beğenisine sunulanlar olsa da hepsi cok fazla rehavet görüyor. İnsanların doğal ortama olan açlığını bir nebze olsun bu sayede gidermek amaçlanmıştır. Bunların yanı sıra Kadıköy ‘ün çarşılarına da göz atmadan gitmemenizi öneririz. Bu çarşılarda hem yıllanmış esnafları görecek hem de alıveriş yapmak isteyenler için imkan bulacaksınız. Kadıköy ‘ün caddeleri de parkları ve çarşıları kadar ünlü olduğunu unutmayın.
 




















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder