15 Ekim 2016 Cumartesi

Gaziantep

       1987 yılında büyükşehir unvanını alan, Mezopotomya ve Akdeniz arasında, İpek Yolu üzerinde yer alan Antep, tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olarak kabul edilen Dülük antik kentinin de bulunduğu şehrimizdir.
   Mutfağının zenginliğiyle de gözkamaştıran Antep'e gidip, et yemeklerinin, baklavasının, lahmacunun, tike kebabının, Firik pilavının, çiğ köftenin ve saymakla bitmez lezzetlerinin tadına bakmadan geri dönmek olmaz. Hamamları, bedestenleri, çarşıları, müzeleri, kiliseleri, tarihi Antep evleri ile mesire yerleri, şehrin saymakla bitmez güzellikleri arasındadır.
GEZİLEBİLECEK YERLER:
      Dülük antik kenti, Nizip ilçesine 10 km uzaklıktaki Belkıs köyü eteklerinde bulunan Zeugma antik kentinden çıkarılan değerli buluntuların sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi (2011'de açılan müze, dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyor), Gaziantep Arkeoloji Müzesi, şehrin merkezindeki Gaziantep Kalesi, Rumkale, Araban Kalesi, dünyaca ünlü Bakırcılar Çarşısı.
     Antep Baklavası, Antep Beyranı, Antep Bulguru, Antep Fıstık Ezmesi, Antep Fıstığı, Antep Firiği, Antep Katmeri, Antep Kuruluk Patlıcanı, Antep Kutnu Kumaşı, Antep Köy Kahkesi, Antep Muskası, Antep Peyniri,  Antep Tırnaklı Pidesi, Antep Yuvarlaması, Antep İşi, Antep Şiveydizi, Gaziantep Bakır El İşlemeciliği, Gaziantep Lahmacunu, Gaziantep Sedef El İşlemeciliği en meşhur ürünleridir.
 














 










































 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder