30 Temmuz 2017 Pazar

Çanakkale

Kuzeybatı Anadolu’da, Troya kalıntılarının yer aldığı, binlerce yıllık tarihi mirası, doğal güzellikleriyle en güzel şehirlerimizden biri olan Çanakkale’de, 1963 yılından bu yana her ağustos ayında Uluslararası Troia Festivali düzenleniyor.
Truva filminin setinde kullanılan ve şehre hediye edilen Truva Atı, merkezde görülebilir. Alpler'den sonra dünyanın en fazla oksijen üreten dağı olan Kaz Dağları, Tahatakuşlar Etnografya Müzesi, Şahindere Kanyonu, Sütüven Göletleri, Ayazma, Millî park sınırları içerisindeki piknik alanları...Termal turizme ilgi duyanlar için Ezine’de bulunan Kestanbol Termal Turizm Merkezi, güzel bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ayrıca yazın şehri ziyaret edenler illa ki Bozcaada’nın enfes kumsallarını görmeden dönmeyeceklerdir: Ayazma Plajı, Akvaryum Koyu, Habbele Plajı bu güzelliklerden sadece birkaçı.
Yine Çanakkale deyince ilk akla gelen yerlerden Aynalı Çarşı, ünlü türküsü nedeniyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Yukarıda saydıklarımız dışında Çanakkale Arkeoloji Müzesi, 15. yy.’da Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kilitbahir Kalesi ve tabii ki Çanakkale Şehitler Abidesi, şehir gezinizin rotasında mutlaka olması gereken yerler.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder