12 Temmuz 2018 Perşembe

Kastamonu

    Karadeniz bölgesinde bulunan Kastamonu, tarihi boyunca önemli bir medeniyetler merkezi olmuş. Bu nedenle ilde pek çok değerli tarihi eser saymak mümkün. Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederseniz, kazılardan elde edilen pek çok kıymetli parçayı görebilirsiniz.    Şehrin en yüksek kısmında bulunan Kastamonu Kalesi, 100 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Kastamonu Hükümet Konağı, Saat Kulesi, 16. yy’da yaptırılan Yakup Ağa Külliyesi, İsmail Bey Hanı, Taşköprü’deki Donalar Kaya Mezarı, Evkaya Kaya Mezarları, Yakup Ağa Külliyesi ve Kastamonu Konakları, görebileceğiniz tarihi mekânlardan birkaçı.
Küre Dağları Milli Parkı, 2000 yılından bu yana Milli Park statüsünde ve koruma altında. Etrafındaki Valla Kanyonu, Ilgarini mağarası, Horma Kanyonu, Pınarbaşı’ndaki Ilıca Şelalesi ve Armutlu Çayırı gibi güzellikleri keşfederken, Pınarbaşı Paşa Konağı’nda konaklayabilirsiniz. Bir diğer milli park ise Ilgaz Dağı’nda bulunuyor. Yaban hayatının çeşitli örneklerini bulunduran bu doğa harikası, kış sporları açısından da ülkemizin önemli merkezlerinden biri.
Şehri yazın deniziyle keşfetmek isteyenler için ise, 11 km’lik plajıyla Cide Sahili’ni öneriyoruz. Yine Abana da, hem denize girmek hem de yürüyüş yapmak için güzel bir tatil seçeneği sunuyor.
Şehrin geleneksel el sanatlarını keşfetmek isteyenlere El Sanatları Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmelerini öneriyoruz. Yine şehrin sokaklarında bir yürüyüşe çıkarak, günümüze ulaşan İnebolu ev ve konaklarını fotoğraflayabilirsiniz.
 
 



















 













 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder