6 Mart 2015 Cuma

İstanbul

    2010 Avrupa Kültür Başkenti, tarihi 300 bin yıl öncesine uzanan, üç tarafını Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üzerinde yer alan, Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı Türklerine başkentlik etmiş, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul, hem tarih boyunca, hem günümüzde pek çok alanda "başkent" özelliğini korumuştur.
    Şehrin ülke bütçesine katkısı %40'ı bulmaktadır. Dini ve etnik azınlıkların yoğunlaştığı yerlerin başında gelen kentte yer alan İstanbul Üniversitesi (1453 kuruluş, 1933 Cumhuriyet dönemi), ülkenin de ilk üniversitesidir. Müzeleri, sarayları, kasırları, su kemerleri, festivalleriyle canlılığını bir an bile yitirmeyen şehri en güzel şekilde keşfetmek için Boğaz turu yapmak, etkinlik takvimine göz atmak, şehrin kalbinin attığı İstiklal'i görmek, Kapalıçarşı'nın müthiş atmosferini keşfetmek gerek.
    GEZİLEBİLECEK YERLER:
    Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Ayasofya, Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Balat, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Adalar.
 






































 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder