18 Mayıs 2014 Pazar

Yalova

     Marmara Bölgesinde bulunan Yalova, 1995 yılında İstanbul’dan ayrılarak il statüsüne kavuştu. İlk yerleşim izlerinin M.Ö. 3000 yılına dek uzandığı, sağlık turizmiyle de ülkemizde önemli bir yeri olan Yalova’nın birbirinden güzel ilçeleri, özellikle İstanbullular için tam birer kaçış noktası niteliğine sahip.  Yalova Termal ve Armutlu Kaplıcaları, ülkemizin en önemli kaplıcalarının başında geliyor. Çok uzun dönemlerden beri şifa özelliğiyle ziyaret edilen Termal ilçesi, günümüzde de aynı değerini koruyor. Merkezden 17 km uzaklıktaki Çınarcık yaz aylarında turistlerin ilgisini çekiyor. Çiftlikköy de, sahilleri, kamp alanlarıyla tatilcilerin uğrak yeri. Marmara denizinin en temiz kıyılarını bulunduran Armutlu ise, merkezden yaklaşık 50 km uzaklıkta. Altınova çeşitli dönemlerden günümüze ulaşan tarihi eserleri ve güzel doğasıyla ziyaret edilesi bir başka ilçe.
Şehirde gezebileceğiniz tarihi eserlerden birkaçı: Termal Atatürk Köşkü, Kurşunlu Hamam, Yürüyen Köşk. Doğa severler için Sudüşen Şelalesi ve çevresi, zengin bitki ve yaban hayatı ile Dipsiz Göl, Delmece Yaylasına çıkarken görebileceğiniz Erikli Çifte Şelale, Arboretum (Canlı Ağaç Müzesi), Hasan Baba Piknik ve mesire yeri, Kent Ormanı gibi sayısız seçenek bulunuyor.
Yalova’nın zenginlikleri bunlarla da bitmiyor. Özellikle Termal ilçesine gittiğinizde çorbasının, tatlısının ve sarmasının da tadına bakmayı unutmayın.
 























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder