15 Ekim 2018 Pazartesi

Hatay

    Doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep’in yer aldığı Hatay, arkeolojik olarak da oldukça değerli ve eski bir yerleşim yeridir.
Verimli ve muhteşem güzellikte Amik Ovası, demir-çelik üretimindeki yeri, önemli bir liman şehri olan İskenderun, Lübnan’dan doğup Suriye’den geçerek Samandağ’dan Akdeniz’e ulaşan Asi nehri ve 25-30 Eylül 2005 tarihleri arasında Medeniyetler Buluşması’nın ilk olarak gerçekleştirildiği Antakya ilçesi ile Hatay, inanç turizminin de önemli noktalarından biridir.
    GEZİLEBİLECEK YERLER: Dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi Antakya Arkeoloji Müzesi, şehre 2 km uzaklıkta Habib-i Neccar Dağı yakınındaki St. Pierre Kilisesi, Sarıseki Kalesi, Cin Kulesi, Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik bitkiler müzesi, Habib-i Neccar Camii, Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve 14 km ile dünyanın en uzun sahil şeritlerinden birine sahip Samandağ Sahili, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında sayılabilir. Defne sabunu, Hatay ipeği ve künefesi ile meşhurdur.


 
 







 




















 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder